Smartlog v3 » Fra en spejders notesblog » 6 dage, 50 plastre og 1½ kg senere
Opret egen blog | Næste blog »

Fra en spejders notesblog

"Prøv at lege dig gennem livets skole"

6 dage, 50 plastre og 1½ kg senere

12. Jul 2008 09:44, N. Green

  

I går sluttede MS-floklejr 2008. Det blev 6 dage fantastiske dage Arresøcenteret i Auderød ved Frederiksværk.

Spejderbloggens skribent var lejrchef for ca. 50 børn og 22 ledere og køkkenfolk var samlet fra søndag eftermiddag til fredag formiddag.

 


Lejrbygningerne på Arresøcenteret, som er et KFUM spejdercenter, er stråtækte og den skiftende himmel kunne nydes over den stemningsfulde tagryg.
 

 

Vi var fantastisk heldige med vejret. Ud over en lille times regn under hiken og lidt regn torsdag formiddag og fredag morgen, så havde vi kun regn om natten. Vejret var en god blanding af en eftermiddag eller to med rigtig varm solskin og resten af tiden den helt rigtige temperatur til at have lejr i. Ikke for varmt, så man ikke orker noget.

Vi oplevede to nætter med gevaldigt tordenvejr, så dem, der lå i telt fik sig en brat opvågnen.

Da vi nåede til torsdag eftermiddag havde lejrsygeplejersken udleveret 50 plastre og det var først den sidste aften, der blev brug for en tur til skadestuen. Det var heldigvis ikke super alvorligt, men ærgeligt er det jo altid.

Der var en god stemning blandt børnene og ledergruppen fungerede også rigtig godt sammen.

I planlægningen af lejren var vi to lejrchefer og det var godt at være to i samarbejdet om at få lejren op stå og holde sammen på trådene i koordineringen af de bidrag til planlægningen som de 5 lokale ulveflokkes ledere kom med.

Og for første gang oplevede jeg at være meget afslappet og rolig ved lejrens begyndelse og roen fortsatte lejren igennem. Måske begynder en vis erfaring at sætte sit præg på en, når det er 3. gang man er lejrchef?

  

Der vil være mange ting gode ting jeg husker fra denne lejr. F.eks. at betragte Linette, en af de mindre piger, der bravt kæmpede med at kløve et stykke brænde med øksen i 20 minutter. Ved første hug blev øksen sat midt i brændet og i hele 20 minutter slog hun igen og igen brændet mod huggeblokken for tilsidst at få det kløvet. Helt uden hjælp fra en voksen. At se smilet i hendes ansigt og at lykkes, ja, det var bare guld værd.

Der var også børnenes store iver efter at deltage i lejrbålet med teaterstykker og sketch. Det var godt at jeg ikke havde planlagt en masse hjemmefra, men improviserede for det gav god plads til børnenes egne indslag. Så "den tykke dame" skulle bare sørge for at binde indslagene sammen med sange fra sangbogen, den obligatoriske "knæbøjningssang" og lidt andet spas og på den måde havde vi et godt lejrbål hver aften.


Ud over lejrens eget mærke, så kunne spejderne sy Arresøcenterets mærke på uniformen og et "Lovis-brød" som lejrminde fra hiken blev det også til.

De to lejre har jeg spillet en rolle. Enten i forbindelse med lejrens fantasiramme eller også i forbindelse med lejrbålet. For to år siden var jeg Dronning Margrethe den første på vores Middelalderlejr. Så sent som i lørdags, da jeg var forbi og sige god tur til de store spejdere, der skulle på vandretur i Norge, så var det førset nogle af de yngste teenagere sagde: "Det er dronningen. Hej Dronning".

På denne lejr var jeg klædt ud til lejrbålet og børnene døbte mig hurtigt "den tykke dame". På vej ned til det sidste lejrbål torsdag aften slog det mig pludselig. Jeg kan nu se frem til at når jeg møder børnene fra denne lejr, så skal jeg høre dem sige: "Det er den tykke dame. Hej tykke dame."

Og jeg tabte endda 1½ kg fra søndag morgen til fredag eftermiddag. På trods af skøn lejrmad og indtagelse af både slik og kage i ugens løb.

Der knokles på en lejr og man er på benene hele tiden. Men det er det hele værd, når børnene har fået gode oplevelser, knytter nye venskaber, lære nye ting og glæde i blikket når man taler med dem.

Og det er den suveræneste måde at tabe sig på når det nu er det man vil. 

Et BP citat

"Læg mærke til, at der er en meget vigtig form for høflighed, som alt for ofte bliver glemt, men som en rigtig spejder aldrig glemmer, og det er at takke for alt, hvad du modtager. En gave er ikke din, før du har sagt tak for den!"
Baden-Powells spejderbog (Scouting for boys), Det Danske Spejderkorps 1954.

Nyttigt læsestof

Er du spejder og blogger?

Måske ikke kun om spejder, men dog lidt – så send mig et link til din blog. Mailadressen står oppe under profilbilledet.

Søg på spejderbloggen


Lidt af hvert

Tags

Arkiv