Smartlog v3 » Fra en spejders notesblog » Frem med dolken
Opret egen blog | Næste blog »

Fra en spejders notesblog

"Prøv at lege dig gennem livets skole"

Frem med dolken

21. Oct 2008 18:02, N. Green

 

Jeg er faldet over denne bog som kan være et godt supplement til spejdergruppens idébibliotek. Den hedder ”Snittebogen” er skrevet af Tove Yde og er udgivet på Klematis (ISBN 87-7905-662-8).

Snittebogen giver en omhyggelig beskrivelse af træet som materialer, hvordan man vælger det rette, evt. forberedelser og så har den mange gode idéer til ting man kan lave.

Alt fra spiseskeer og gafler over strikkepinde til hårspænder og hyldeknægte. Fra det lettere til det meget svære. Fra ting der kan laves alene med dolken til ting der kræver andet værktøj.

Efter at have læst bogen igennem så er min tanke at snitning kunne være en genial aktivitet på spejderweekenden eller som workshop over nogle dage på en sommerlejr og jeg har lyst til at strippe juletræet i januar og prøve at lave et piskeris eller en flot blomsterpind til at lade en efeu vokse på.

Og jeg tog mig selv i at gå og kigge grenes påhæftning på træstammen på den efterfølgende løbetur rundt om Damhussøen. Så det læste sidder fast og har fanget mig.

Det er dog også en tålmodighedsaktivitet. Den enkelte skal have tålmodighed til at lave omhyggeligt arbejde, men sådanne spejdere findes faktisk også.

Ovenstående var allerede skrevet før gårsdagens ledermøde i flokken og om ikke jeg fik glæde af at have lånt bogen. Med den friske inspiration kunne jeg foreslå snitning som aktivitet til ulveflokkens program efter nytår … men så bliver jeg jo også nød til at sætte mig bedre ind i det og prøve det af, så vi kaster os ud i noget overkommeligt.

Jeg skal nok bringe billeder som arbejdet skrider frem.

  

Har du prøvet at snitte noget spændende eller har nogle gode idéer?

Et BP citat

"Læg mærke til, at der er en meget vigtig form for høflighed, som alt for ofte bliver glemt, men som en rigtig spejder aldrig glemmer, og det er at takke for alt, hvad du modtager. En gave er ikke din, før du har sagt tak for den!"
Baden-Powells spejderbog (Scouting for boys), Det Danske Spejderkorps 1954.

Nyttigt læsestof

Er du spejder og blogger?

Måske ikke kun om spejder, men dog lidt – så send mig et link til din blog. Mailadressen står oppe under profilbilledet.

Søg på spejderbloggen


Lidt af hvert

Tags

Arkiv