Smartlog v3 » Fra en spejders notesblog » Is, is, is, is ...
Opret egen blog | Næste blog »

Fra en spejders notesblog

"Prøv at lege dig gennem livets skole"

Is, is, is, is ...

10. Nov 2008 22:59, N. Green


 

Logbogen BERETNINGER FRA LIVET I UNIFORMEN
Mandag d. 10. november 2008, Vanløse

I aften var jeg til ulvemøde igen. Temaet for aftenen var is.

Efter den sædvanlige indledning med ulveråb, ulvesang og fadervor, så skulle vi lige lege en leg. I dag blev det en mere stillestående med ansigtsgymnastik. Alle fik en elastik, som skal placeres om hovedet under næsen og ørerne og så gælder det om at få elastikken helt ned om halsen uden at bruge hænderne. Det kræver en del ansigtsgymnastik, men nogle af drengene var forbavsende hurtige, mens de voksne havde svært ved at få den videre fra hagen og ned til halsen.

Så gjaldt det dagens tema: Is.

Der var lavet tre poster udendørs og to inde.


Da vi begyndte på is-løbet, så begyndte der samtidig en heftig og længerevarende regnbyge. Så var det rart at have den post, der var under halvtaget.

Udendørs skulle de tre bander løbe forhindringsbane med en isterning og se hvor mange gange de kunne komme rundt før terningen smeltede i den knyttede hånd. På den anden post fik de en klump is og de skulle så se hvem der hurtigst kunne fortælle hvad der var frosset inde i isklumpen.

  

Jeg stod på den tredje post hvor de skulle lave små ispinde. Is knuses og blandes med salt og så stilles små plasticbærer med saft og pinde ned i. Vi brugte små medicin/snapseglas. Fordelen er at de er små, men ulempen er at der nemt kommer salt på kanten af glasset og ned i saften og så smager det ikke så godt.
En anden erfaring er at der skal være tid til at det kan fryse. Helst en time eller lidt mere. Dem der lavde de første is var næsten færdigfrosne, da mødet sluttede.
Note til mig selv: Der er altså en god ting at prøve denne type poster af der hjemme, så man har gjort sig erfaringer før mødet.

Indendøre var der to opgaver. En is kimsleg, hvor banderne skulle smage på 10 klumper is med hver sin smag blandet i. Der var f.eks. clementin, kanel, lakrids osv.

  

Til sidst fik alle tre bander udleveret hver sin liter is og så skulle de bygge igloer. De skar isen ud i firkantede stykker og byggede løs.

  

En af pigebanderne gik op i at det var uhygiejnisk at bygge med fingrene, så de byggede deres iglo ved hjælp af skeer. Det to længere tid, men de var meget omhyggelige og isen smeltede ikke helt så hurtigt.

Til sidst, da igloerne var bygget færdig, fik ulveungerne lov at spise isen.

Til aller sidst talte vi om hvad is består af og hvordan det kan være sjovt, farligt, rart og en masse andre ting og hvad det kunne symbolisere at noget kunne være alle de ting på en gang.

Det blev en god aften og selv om vi blev ramt af en heftig regnbyge mens vi stod på poster udendørs, så tog vi det med et smil og så hjalp det ekstra meget at der var varm kakao inden vi sluttede.

 

 

Et BP citat

"Læg mærke til, at der er en meget vigtig form for høflighed, som alt for ofte bliver glemt, men som en rigtig spejder aldrig glemmer, og det er at takke for alt, hvad du modtager. En gave er ikke din, før du har sagt tak for den!"
Baden-Powells spejderbog (Scouting for boys), Det Danske Spejderkorps 1954.

Nyttigt læsestof

Er du spejder og blogger?

Måske ikke kun om spejder, men dog lidt – så send mig et link til din blog. Mailadressen står oppe under profilbilledet.

Søg på spejderbloggen


Lidt af hvert

Tags

Arkiv