Smartlog v3 » Fra en spejders notesblog » Kipling
Opret egen blog | Næste blog »

Fra en spejders notesblog

"Prøv at lege dig gennem livets skole"

Kipling

24. Jun 2009 21:42, N. Green

Det er Ruyard Kiplings "Junglebogen" der er grundlag for ulvearbejdets fantasiramme. Det er hans bog "Kim" der har lagt navn til Kims lege.

I sidste uge blev jeg opmærksom på noget andet at Kiplings litteratur. Egentlig var det fordi jeg faldt over digtet "I Keep Six Honest Serving Men ..." og læste at det havde været med i en udgave af sammen med historien "Elephants child" i bogen "Just so stories".

I den forbindelse købte jeg bogen "Æventyr" som er den danske titel på bogen hvor historien er i (dog uden digtet). Den indeholder flere historier om hvordan leoparden fik sine pletter, kamelen sine pukler osv. Alle sammen ganske relevante og brugebare historier som suplement til Junglebogen.

Pudsigt nok har jeg lige set i denne uges reklame fra Netto at de sælger en børnebog med Kiplings bedste "Hvordan Elefanten fik sin lange snable og andre fortællinger".

Mit bud er at det er de samme fortællinger og for 39,- kr. kan du så erhverve dig nogle gode velegnede historier til højtlæsning ulvearbejdet. God fornøjelse.

- o 0 o -

Vidste du at Kipling var den første engelske forfatter der modtog Nobels litteraturpris?

Kommentarer

 1. carina
  24. Jun 2009 22:07
  1

  Vi har flere af Kiplings børnebøger.
  Kim husker jeg dog som en voksenbog, hvor drengen Kim bliver en slagt "agent" i Indien, bla grundet hans opvækst?
  Men nu er jeg jo overhovedet ikek inde i spejder-jargonen.

 2. N Green
  28. Jun 2009 12:59
  2

  Den udgave af "Kim" som jeg har er en børnebog ... men noget af en moppedreng af en børnebog. Grunden til at han har givet navn til Kimslegen er at kimsleg går ud på at huske ting og Kim skal kunne huske de forskellige diamanter han har set - som "agent".

Et BP citat

"Læg mærke til, at der er en meget vigtig form for høflighed, som alt for ofte bliver glemt, men som en rigtig spejder aldrig glemmer, og det er at takke for alt, hvad du modtager. En gave er ikke din, før du har sagt tak for den!"
Baden-Powells spejderbog (Scouting for boys), Det Danske Spejderkorps 1954.

Nyttigt læsestof

Er du spejder og blogger?

Måske ikke kun om spejder, men dog lidt – så send mig et link til din blog. Mailadressen står oppe under profilbilledet.

Søg på spejderbloggen


Lidt af hvert

Tags

Arkiv