Smartlog v3 » Fra en spejders notesblog » Knuder der pynter
Opret egen blog | Næste blog »

Fra en spejders notesblog

"Prøv at lege dig gennem livets skole"

Knuder der pynter

6. Jan 2009 13:42, N. Green


 

Er det relevant at skrive om dameblade på en spejderblog? Ja, det kan det være. I det nyeste nummer af damebladet "Hendes Verden" nr. 2 (der er udkommet i går mandag d. 5. januar 2009) kan man finde nogle sider om knuder der pynter.

Her kan jeg se den kendte takling beskrevet, men også abehånden. På siderne findes også beskrivelser af andre pynteknuder, som jeg ikke kender. F.eks. Josefineknude og Japansk øje.

Men når nu det er gammelkendte knuder og taklinger hvorfor så ikke bare kigge i bøger som "Spejderliv"? Fordi her finder du virkelig inspiration til at bruge pynteknuderne til noget. Lige fra armbånd, hårspænder og ting til tasker.

I en længere periode har knytning også været populært og knyttede armbånd med perler i. Det kan også være en idé til mødeaktiviteter.

På den måde bliver arbejdet med snor og tovværk relevant og det kan løfte knobaktiviteterne at der er et formål med dem.

 

Et BP citat

"Læg mærke til, at der er en meget vigtig form for høflighed, som alt for ofte bliver glemt, men som en rigtig spejder aldrig glemmer, og det er at takke for alt, hvad du modtager. En gave er ikke din, før du har sagt tak for den!"
Baden-Powells spejderbog (Scouting for boys), Det Danske Spejderkorps 1954.

Nyttigt læsestof

Er du spejder og blogger?

Måske ikke kun om spejder, men dog lidt – så send mig et link til din blog. Mailadressen står oppe under profilbilledet.

Søg på spejderbloggen


Lidt af hvert

Tags

Arkiv