Smartlog v3 » Fra en spejders notesblog » Ledermøder
Opret egen blog | Næste blog »

Fra en spejders notesblog

"Prøv at lege dig gennem livets skole"

Ledermøder

26. Mar 2009 15:51, N. Green

Logbogen BERETNINGER FRA LIVET I UNIFORMEN
Ledermøde, Mandag d. 21. marts 2009, Vanløse

 

Mandag efter flokkens ulvemøde, så var der indkaldt til ledermøde. Alle gruppens ledere var inviteret. Selvom det kan være lidt hårdt oven på både en arbejdsdag og et efterfølgende spejdermøde, så var der både energi til at være krea- og produktive.

Alle deltog med at få idéer til et kommende arrangement og det var ikke svært at sige ja til at arbejde videre med en køreplan, når det kreative oplæg allerede er gjort.

Jeg tog der fra med følelsen af at brugt tiden fornuftigt og en glæde ved den ledergruppe jeg er en del af. Det er da meget godt, ik?

Jeg har altid befundet mig ganske god med møder. Som teenager har jeg fundet fornøjelse i at deltage i generalforsamlinger og årsmøder og en del af mit engagement i landsarbejdet indebærer også meget mødedeltagelse.

Med årene er jeg dog blevet mere kritisk. Erfaringen har vist mig at nogle møder er produktive, mens andre næsten kan være det modsatte.

Nogle møder dræner næsten al energi. Ikke bare fordi man sidder alt for længe og "bare" snakker. Også fordi man føler at der ikke er kommet en udvikling ud af det man har brugt mødet på.

Det produktive i et møde består ikke kun i at få "lavet" meget. Det kan også været produktivt, hvis man gennem dialogen og diskussionen oplever at flytte sig sammen. Nærmere på hinanden eller tættere på nogle fælles begreber.

Andre møder er produktive ved at konkrete planer bliver lavet og aftaler kommer i stand. I fællesskab ved man hvilken vej man vil gå og når man går hver til sit, så er det fælles mål stadig for øje.

På det sidste har jeg været heldig at være til flere møder i forskellige sammenhæng, hvor jeg er gået motiveret der fra og ordene fra mødet er blevet til handling - eller på vej til at blive det. Jeg har fået en energi jeg ikke ville have fået ved at sidde alene med opgaven - og jeg håber dem jeg har været sammen med oplever det samme.

Det er dét som møder er til for - og når møder er sådan, så er det et godt.

Et BP citat

"Læg mærke til, at der er en meget vigtig form for høflighed, som alt for ofte bliver glemt, men som en rigtig spejder aldrig glemmer, og det er at takke for alt, hvad du modtager. En gave er ikke din, før du har sagt tak for den!"
Baden-Powells spejderbog (Scouting for boys), Det Danske Spejderkorps 1954.

Nyttigt læsestof

Er du spejder og blogger?

Måske ikke kun om spejder, men dog lidt – så send mig et link til din blog. Mailadressen står oppe under profilbilledet.

Søg på spejderbloggen


Lidt af hvert

Tags

Arkiv