Smartlog v3 » Fra en spejders notesblog » Logbogen: Tid til fingerløse vanter?
Opret egen blog | Næste blog »

Fra en spejders notesblog

"Prøv at lege dig gennem livets skole"

Logbogen: Tid til fingerløse vanter?

20. Oct 2008 22:36, N. Green

  

Ulvemøde, mandag aften d. 20. oktober 2008

En stor del af aftenens spejdermøde var udendørs. Helt fint, vi er spejdere og friluftslivet er en selvfølge.

Det er også rart efter en dag i hjemmekontoret at få noget frisk luft.

Men jeg opdagede at de fingerløse vanter skal findes frem fra gemmerne og med i lommen, når der er ulvemøde. Jeg havde det godt varmt, men fingrene ... de blev kolde mens jeg hjælp ulvene med et tændstikløb og byggede papirbåde til at holde stearinlys flydende.

Det var mit første rigtige ulvemøde efter jeg er begyndt som flokleder igen og det var vældig rart. Det er nogle skønne ulveunger, der er i Skt. Jørgens Flok og det er fedt at lade sig gribe af deres begejstring. F.eks. for at holde en tændstik tændt så længe at de kan nå længere end de hold. Eller at se en pige, der er bange for at stryge tændstikker ende med at turde helt selv til sidst.

Og pointen på dagens ild-tema var: Man skal ikke være bange for ild, men man skal have respekt for det. For hvis man er bange for ild kan man heller ikke gribe ind hvis noget går galt.

Dagen sluttede af med et ledermøde hvor resten af året blev lagt fast i detaljer. Der er mange spejderoplevelser i vente.

Et BP citat

"Læg mærke til, at der er en meget vigtig form for høflighed, som alt for ofte bliver glemt, men som en rigtig spejder aldrig glemmer, og det er at takke for alt, hvad du modtager. En gave er ikke din, før du har sagt tak for den!"
Baden-Powells spejderbog (Scouting for boys), Det Danske Spejderkorps 1954.

Nyttigt læsestof

Er du spejder og blogger?

Måske ikke kun om spejder, men dog lidt – så send mig et link til din blog. Mailadressen står oppe under profilbilledet.

Søg på spejderbloggen


Lidt af hvert

Tags

Arkiv