Smartlog v3 » Fra en spejders notesblog » Noget om betaling for spejderlejre
Opret egen blog | Næste blog »

Fra en spejders notesblog

"Prøv at lege dig gennem livets skole"

Noget om betaling for spejderlejre

18. Aug 2009 23:28, N. Green

Min datter, der også er spejder, har lige været i Schweiz med spejdergruppen.

Det har været en stor oplevelse for hende og de andre. Der er blevet fortalt mange ting om det de har oplevet.

I går kunne en af lederne så fortælle om venskabsgruppen fra Portugal. Det giver altid stof til eftertanke at møde andre og høre hvordan de gør ting. Det er ikke altid at man skal gøre som de andre gør, men at høre om det giver et skub til tankerne, og man må spørge sig selv hvorfor man gør som man gør, og om det kunne gøres anderledes.

Det som jeg synes var særlig interessant var at høre hvordan den portugisiske spejdergruppe greb betaling af spejderrejser an.

De havde den regel at forældrene ikke måtte betale. Overhovedet ikke. Det var spejderne selv der skulle tjene alle pengene til turen. Sidste år da de deltog på spejderjamboree - havde de hver skulle tjene ca. 7000 kr.

De tjener penge ved f.eks. at passe børn. Om lørdagen mødes de om morgenen. Arbejder hele formiddagen. Holder spejdermøde 2-3 timer om eftermiddagen og tager derefter til messe.

Det er virkelig at tage "klar dig selv" parolen alvorligt.

I sommers holdt DDS landslejr. I avisen kunne man læse denne artikel om lejren og dens tilblivelse.
Det er et tankevækkende regnestykke at der bruges 185 årsværk på at arrangere og afholde lejren - eller hvad der angiveligt skulle svare til 65 mill. kr. hvis de frivillige skulle aflønnes.

Det som var tankevækkendes som MS'er (og MBU'er) at læse, var at alle deltagerne på DDS' landslejr - også de frivillige, der arbejder før og på lejren, betaler fuld pris: 1300,- kr. I MBU får lederne lejren til nedsat pris og som regel også noget transportgodtgørelse - hvilket alt andet lige er med til at belaste budgettet.

Det skubber til mine vaner og tanker, når jeg hører hvordan andre gør ... i hvert fald må jeg spørge mig selv hvorfor vi gør som vi gør - og overveje om det burde gøres anderledes.

Et BP citat

"Læg mærke til, at der er en meget vigtig form for høflighed, som alt for ofte bliver glemt, men som en rigtig spejder aldrig glemmer, og det er at takke for alt, hvad du modtager. En gave er ikke din, før du har sagt tak for den!"
Baden-Powells spejderbog (Scouting for boys), Det Danske Spejderkorps 1954.

Nyttigt læsestof

Er du spejder og blogger?

Måske ikke kun om spejder, men dog lidt – så send mig et link til din blog. Mailadressen står oppe under profilbilledet.

Søg på spejderbloggen


Lidt af hvert

Tags

Arkiv