Smartlog v3 » Fra en spejders notesblog » Skam dig
Opret egen blog | Næste blog »

Fra en spejders notesblog

"Prøv at lege dig gennem livets skole"

Skam dig

1. Aug 2009 08:47, N. Green

Jeg følte mig oprigtigt skamfuld, da jeg løbende gennem Kolding centrum blev stoppet af nogle unge udlændinge - muligvis turister - der på engelsk spurgte om de måtte spørge om noget - og jeg så måtte sige: "No, I'm sorry. I'm very late for my train" og så løbe videre.

Iført spejderuniform.

Spejdere er kendt for at være hjælpsomme. Her kommer jeg i spejderuniform og så vil jeg ikke hjælpe ...

Så jeg følte oprigtigt at det var helt forkert ... og så på den anden side ... mon deres behov var så stort at jeg skulle komme for sent til mit tog - som jeg havde en billet til, der ikke kunne laves om?

Jeg nåede lige nøjagtig mit tog, der kørte til perronen, mens jeg løb nede i tunnellen under banen. Jeg oksede op af trappen og nåede at hoppe på toget. Som jeg sad der kupéen og svedte efter 2 km løb med dagrygsæk, så kunne jeg ikke lade være med at tænke på lignelsen om den Barmhjertige samaritan. Mon jeg var ligesom præsten i den beretning?

Jeg prøver at sige til mig selv at det så ud til at deres problem ikke var større end en anden forhåbentlig er kommet forbi og har kunne hjælpe dem.

Men min samvittighed er sort, så må jeg gøre det godt igen ved at hjælpe nogle andre når lejligheden byder sig.

Pudsigt hvad sådan en grøn uniform kan gøre ved en.

 

- o 0 o -

Det var i øvrigt på hjemturen fra uniformsdagen på sommerkonferencen i Kolding. En god dag og skønt at se så mange børn, der var i uniformer. Bare ærgeligt at dagen går så hurtigt.


Et BP citat

"Læg mærke til, at der er en meget vigtig form for høflighed, som alt for ofte bliver glemt, men som en rigtig spejder aldrig glemmer, og det er at takke for alt, hvad du modtager. En gave er ikke din, før du har sagt tak for den!"
Baden-Powells spejderbog (Scouting for boys), Det Danske Spejderkorps 1954.

Nyttigt læsestof

Er du spejder og blogger?

Måske ikke kun om spejder, men dog lidt – så send mig et link til din blog. Mailadressen står oppe under profilbilledet.

Søg på spejderbloggen


Lidt af hvert

Tags

Arkiv

Relaterede