Smartlog v3 » Fra en spejders notesblog » Spejderarmbånd - det er tænkedag i morgen
Opret egen blog | Næste blog »

Fra en spejders notesblog

"Prøv at lege dig gennem livets skole"

Spejderarmbånd - det er tænkedag i morgen

21. Feb 2008 22:03, N. Green

Sidste år blev der i anledningen af jubilæumsåret lavet et armbånd som spejdere kunne gå med på spejderdagen d. 22. februar.

I år er der lavet et nyt armbånd. "Spejder fordi det rykker" står der på et grønt og blå-farvet gummiarmbånd.

Tanken er at det skal bæres i morgen d. 22. februar, så det må jeg hellere gøre ... også selvom jeg ikke har så mange at vise det til i hjemmekontoret.

- o 0 o -

Jeg modtog armbåndene som med posten i forrige uge, men i mandags
havde den lokale gruppe ikke fået sine endnu. Jeg kan se på KFUMs hjemmeside at vi ikke er de eneste der er blevet ramt af det problem.

Hvis du ikke ved hvad tænke dag er, så læs her

Kommentarer

 1. Rolf Hansen
  3. Aug 2008 00:44
  1

  Ja, altså, jeg kan godt se tanken med sloganet. Det rykker fordi spejderideen rykker noget hos folk. Alligevel kan jeg ikke lade være med at tænke på at det også er endnu et forsøg på at være "med på noderne". "Rykker" er et temmelig slidt slang-ord, som nogen unge brugte for lang tid siden.

  Jeg har ikke umiddelbart nogen løsning på hvordan det igen bliver attraktivt at være spejder, men jeg ved at andre firmaer bruger millioner, ja endda milliarder af kroner på at hyre firmaer til at komme med geni-streger. Og det må man jo sande virker (ihvertfald i marketingsbranchen).

  Jeg ser med sørgelige øjne på diverse forsøg der minder om Folkekirkens tiltag, som f.eks. disokotek i den lokale kirke. Umiddelbart overses det væsentlige, netop at det er et "brand" eller holdning der skal formidles, og på måder så disse kommer det til at virke endnu mere upålideligt.

  Jeg tror at en der muligheder i ildsjæle, der kan motivere folk. De hænger bare ikke på træerne, og som tiderne ser ud nu er der ikke mange der vil stemme dørklokker (og samtidig virker seriøse og har noget at byde på) frivilligt. Ikke medmindre der kommer noget andet og mere end lønnen i arbejdet i sig selv.

  Ja, sikke et surt opstød jeg kom med der, men sådan ser verden ud fra min terasse :-)

 2. Fru Green
  8. Aug 2008 10:01
  2

  Det var et af de ældre indlæg du har fat i der, Rolf.
  Men det du tager fat i kan jo være relevant i andre sammenhænge også.

  At slogannet ikke er videre genialt kan vi være enige om (og indrømmet jeg har selv været med til at lave et slogan i andre sammenhæng, der bruger "der rykker").
  Den er vi ved at have malket længe nok.

  Jeg er ikke sikker på at jeg er helt enig med dig i at nye tiltag bare er en gang pop uden sjæl, der gør "sagen" mere upålidlig. Men jo, af og til så er der nogle kampagner, hvor man tænker: "Varm luft".

  På den anden side, så udvikler ting sig og får nye udtryksformer ... og det skal man ikke afvise fordi det gjorde man ikke tidligere. Hjertet og sjælen kan sagtens være med i nye og på overfalden poppede initiativer.

  Det er dog hele tiden en balance gang. 3. Berit Risvig
  30. Oct 2011 18:48
  3

  min datter vil meget gerne have et armbånd - Spejder fordi det rykker- i gummi.
  hved du hvor man kan få/købe det ???

  Hilsen Berit Risvig
  40201125.

 4. N. Green
  8. Nov 2011 15:51
  4

  @Berit Risvig: Jeg mailer lige til dig.

Et BP citat

"Læg mærke til, at der er en meget vigtig form for høflighed, som alt for ofte bliver glemt, men som en rigtig spejder aldrig glemmer, og det er at takke for alt, hvad du modtager. En gave er ikke din, før du har sagt tak for den!"
Baden-Powells spejderbog (Scouting for boys), Det Danske Spejderkorps 1954.

Nyttigt læsestof

Er du spejder og blogger?

Måske ikke kun om spejder, men dog lidt – så send mig et link til din blog. Mailadressen står oppe under profilbilledet.

Søg på spejderbloggen


Lidt af hvert

Tags

Arkiv